Vit Jedlicka kimdir ve Liberland Hakkında Merak Edilenler

Merhaba,

Vit Jedlicka kimdir ve Liberland nedir sorularını soruyorsanız, doğru makaleyi okuyorsunuz.

İlk olarak Özgür Liberland Cumhuriyeti‘nin Sayın kurucusu Vit Jedlička‘nın kim olduğunu öğrenelim. Vit Jedlička ve Liberland Hakkında Merak Edilenler nelerdir sorusunun cevabını verelim.

6 Eylül 1983‘te Dünya’ya geldi. Aslen Çek Vatandaşı olup 18 yaşında siyasete atılmıştır. Prag Ekonomi Üniversitesi’nden mezun. 2009 Yılında, Liberal Özgür Yurttaşlar Partisi Milletvekili oldu. Yüksek lisansını CEVRO Enstitüsü’nde tamamladı. Kişisel görüşü, Gümrük Birliği ve Avrupa Birliğine aykırı vaziyette.

Vit Jedlička
Birazda Tuna Nehri’nin Sırbistan’ı ve Hırvatistan’ı ayırdığı 7 km 2 bölgede yer alan Özgür Liberland Cumhuriyeti‘nden bahsedelim.

Nüfusun %70’i tabiat, %10’u asfalt, %10’u beton, %10’u hükümet konağı 🙂

Durum bunu andırsada bir Ülke dendiğinde ilk akla gelen materyallerden biri olan bayrağı sormadan geçemeyiz.

Bayraktaki Sarı Renk kapitalizmi çağrıştırıyor. Ortada bulunana Ağaç verimliliği, bereketi ve bolluğu simgeliyor. Aynı şekilde Siyah Bir Şerit dikkate çarpıyor. Bu renk ise kabullenmemeyi ifade ediyor. Kuş Figürü tahmin edilebileceği gibi bağımsızlık ve özgürlüğü, Güneş sembolü ise tazeliği, yeniliği teşkil ediyor.

Özgür Liberland Cumhuriyeti Bayrağı

Ülke bazında bir çok devlet elçileriyle iletişime geçilmiş durumda. Burada mühim olan gelişme Kuzey Sudan Devleti’nin Liberland’ı tanıması.
Ülkede bütün inanç ve ibadet merkezlerinin inşa edilebileceğine değiniliyor. Vatandaşlarını vergi mükellefi haline getirmeyecek olan Vit Jedlička, insanların bağış şeklinde kendi ülkelerine katkıda bulunmalarının doğru olduğunu düşünüyor.

İleri dönemde maksimum 5.000 insanın barınabileceği ülkeye 20 milyon dolarlık anlaşmayla girecek olan inşaat firmasının ismi bilinmiyor. Kesinleşmeden de açıklanmayacak.

Enterasan nokta şu ana kadar yapılan resmi başvuruların 200.000‘i bulmuş olması. Bunca insanın aklında; Özgür Liberland Cumhuriyeti Vatandaşlığı için göndermiş olduğu özel bilgilerin ne kadar güvende olduğu ve kötü bir amaç uğruna kullanılıp kullanılamayacağı sorusu geliyor.

Ne derler bilirsiniz, kimlik fotokopisinin üstüne dahi ne amaçla hangi kuruma verildiğini yazın. Şaka bir yana, bütün bu eleştiriler Vit Jedlička tarafından asılsız bulunup reddediliyor.

Özgür Liberland Cumhuriyeti Yasama Organı hakkındaki yazıma göz atmayı unutmayın.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir