Giverlik Şelalesi ve Ekşisu: Erzincan’ın iki görülesi yeri

Artan döviz kurunun yurt dışı tatilini daha az cazip hale getirmesiyle, memleketteki çoğu vatandaş gibi ben de yurt içine seyahat ettim. Türkiye’nin daha önce görmediğim yerlerini görmeye karar verdim. Ankara’dan başlayan turu Erzincan, Trabzon, Rize, Artvin ve Batum takip etti. Bu yazıda Erzincan ilinde gezdiğim iki yerden bahsedeceğim.

Hızlı tren ile Pendik istasyonundan Ankara’ya vardıktan sonra Başkentte bir gece konakladım. Ertesi gün erkenden yola çıkarak Çorum-Ankara yolunda otostop çekmeye başladım. Şehirlerarası ilk otostop deneyimim olduğu için heyecanlıydım. Aynı gün içinde Erzincan’a vardım ve burada dört gece konakladım.

Giverlik Şelalesi

Erzincan’da ki ilk ziyaret yerim şehir merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta olan Girvelik Şelalesi oldu. Diğer bir adı Çağlayan Şelalesi olan bu güzel yerin etrafı oldukça yeşil. İnsanların duraksayabilmesi için çardaklar ve masalar konulmuş. Suyun aktığı yere doğru tırmandığınızda kaynağın üç defa basamak indiğini ve üç ayrı yerde birikerek son noktada gözelerden döküldüğünü göreceksiniz. Şelalenin döküldüğü yere yakın durmak bile sizi serinletmeye yetecektir. Eğer kışın ziyaret ederseniz de, çağlarken donan suyun hem ürküten hem de hayran bırakan manzarasına tanık olacaksınız.

Giverlik Şelalesi

Ekşisu

İkinci ziyaret yerim Ekşisu idi. Ekşisu yerin altından zengin mineral suyunun çıktığı eşsiz bir yer. Türk Kızılayı Erzincan’ın bu zengin mineralli suyunu kullanarak Afyon Maden Suyu fabrikasıyla birlikte yıllık yaklaşık 1 Milyar şişe üretim yapıyor. Türk Kızılayı’nın Erzincan’da ürettiği maden suyunun şu ana kadar içtiğim en lezzetli maden suyu olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Ekşisu’ya gelen insanlar bazen sadece çeşmelerden su almak için gelse de, içerisindeki park ve bahçelerle halkın ziyaretine açık olduğu için özellikle hafta sonu Erzurum ve Erzincan illerinden gelen insanlara ev sahipliği yapıyor. Ekşisu aynı zamanda bir mesire alanı. Bu sebeple gezmeyi ihmal etmemenizi ve göz zevkinizi tatmin etmeniz gerektiğini söyleyebilirim.

Ekşisu

Bu iki uğrak yerin yaz aylarında ve kış aylarında size huzur vereceğini düşünüyorum. Sonraki yazıda Trabzon ili hakkında görüşmek üzere. İyi seyahatler dilerim.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir