Couchsurfing Nedir ? : Dünya’nın en büyük misafirperverlik platformu

Bu yazıyla internet dünyasında insan yararına çalışan girişimlerden birinden bahsedeceğim. Couchsurfing nedir diye sorarsanız., milyonlarca üyeye sahip bu misafirperverlik platformu hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum.

Bir tatile çıkacağınızı düşünün. İster ülke dışına olsun ister ülke içine olsun… Akla gelen ihtiyaç listesinin en başında “konaklama” gelir. Bunun yanında ise “rehberlik” gelir. İşte konaklama ve rehberlik konusunda gezginlere büyük yardımı dokunabilecek bir platform, Couchsurfing.


Ocak 2003 yılında bir grup yazılımcı, seyahat eden insanların gittikleri diyarlarda otel veya airbnb konaklamasına ihtiyaç duymadan kalabilmeleri için Couchsurfing isimli internet sitesini yayına soktu.

Ücretsiz konakla

Herkesin ücretsiz olarak üye olabileceği bu platform, sizden bir profil oluşturmanızı istiyor. Oluşturduğunuz profile demografik bilgilerinizi ve hobilerinizi giriyorsunuz. Konumunuzu da profilinize ekledikten sonra, artık sizin şehrinize gelen diğer Couchsurfing üyeleri, bir arama yaptıklarında sizi ev sahibi (host) listesinde görüyor ve size bir istek atıyor. İstek atan kişinin profiline ve diğer üyelerden aldığı referanslara bakarak, misafirlik isteğini kabul edip etmeyeceğinize karar veriyorsunuz.

Gelen istekler sürekli evinizde konaklamak isteyen kişilere ait olmuyor tabi. Aralarında kendisine şehrinizi gezdirmenizi isteyenler ve beraber şehirde yürümek isteyenler de oluyor.

Yabancı dilini geliştir

Gelelim işin diğer boyutuna. Siz başka bir il veya ülkeye gittiğinizde, aynen diğer Couchsurfing üyeleri gibi o şehirdeki ev sahiplerine istek atıyorsunuz veya “public trip” oluşturuyorsunuz. Bu sayede “kimler benim şehrimi ziyarete geliyor acaba?” diye merak eden üyeler, sizi listede görmüş oluyor.

Karşılıklı güven ve fedakârlık ilişkisi üzerine kurulu bu misafirperverlik platformu üzerinde milyonlarca üye ve binlerce etkinlik bulunuyor. Özellikle yabancı dil öğrenmek isteyen ve konuşarak pratik yapmak isteyenler için mükemmel bir platform olan Couchsurfing, sizin de kendisine katılmanızı bekliyor.

Durmayın, hemen bir profil oluşturun.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir